מוסקה חצילים
מוסקה חצילים צילום: טובי הירשלר

מרכיבים:

3 חצילים יפים

למילוי:

  • 500 גר בשר בקר טחון (מומלץ לערבב מעט בשר כבש טחון)
  • בצל בינוני מגורד
  • תפוח אדמה בינוני מגורד
  • 4 כפות פירורי לחם
  • 2 ביצים
  • כף שום כתוש
  • חופן כוסברה קצוצה
  • כפית כמון
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • קורט קינמון
  • כפית כורכום
  • כף פפריקה מתוקה בשמן

לרוטב:

בצל בינוני קצוץ

שמן זית

עגבניה גדולה חתוכה לקוביות

קופסה וחצי (קטנה) רסק עגבניות

כ2 כוסות מים רותחים

סוכר, מלח, פלפל לפי הטעם

כף פפריקה מרוקאית

כף כמון

מעט צ'ילי יבש לפי הטעם

אופן ההכנה:

חותכים את החצילים לאורך לפרוסות של 1 ס"מ, זורים מעט מלח גס ומניחים בצד להוצאת הנוזלים המרירים.

מסדרים את החצילים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה, מורחים בשמן זית ואופים על 180 מעלות כ35- 40 דקות עד שהחצילים מתרככים ומזהיבים קלות.

בינתיים מכינים את המלית: מערבבים את כל חמרי המילוי עד שהתערורבת אחידה ומתובלת.

מכינים את הרוטב: בסיר סוטאז' מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן זית.

מוסיפים את הפפריקה והכמון לשמן ומטגנים קלות נזהרים שלר ישרף.

מוסיפים את העגבניה החתוכה ומטגנים כ3 דקות.

מוסיפים את רסק העגבניות, סוכר, מלח, פלפל שחור וצ'ילי יבש לפי הטעם. מוסיפים את המים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מערבבים את הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול.

מרכיבים את המוסקה: על משטח עבודה מניחים את פרוסות החציל. בקצה הרחב של החציל מניחים כף גדושה מהמילוי, מסדרים מעט לצורת גליל ומגלגלים את החציל כך שיעטוף את מלית הבשר.

את החצילים המגולגלים מניחים בזהירות בסיר הרוטב. מבשחים על אש נמוכה כשעה וחצי.

להגשה: מפזרים מעט פטרוזיליה או כוסברה טריה קצוצה.

עוד באותו נושא:
מצאתם טעות בכתבה או פרסומת לא ראויה? דווחו לנו