TASTING ROOM
TASTING ROOM צילום: עדי וחיה

סצנת ברי היין בעולם משגשגת כבר לא מעט שנים. ברי היין מתפארים בסוגי יין מגוונים, ולצידם ניתן למצוא גם לא מעט מנות שרינג קטנות ומפתיעות, שישמשו תוספת נפלאה לכוס היין ואף ידגישו את טעמו.

בזמן האחרון נפתח מחדש בישראל הטייסטינג רום - בר יין כשר בתל אביב במבנה טמפלרי עתיק מתחת לאדמה במתחם שרונה בתל אביב.

כבר מרחוק ניתן לראות את המקום מואר באווירה קלילה שלגמרי מושכת ומרתקת ואל תחשבו שזה הכל, למטה יש מרתף יינות עם קיר יינות למזיגה עצמית ובו למעלה מ- 30 יינות לטעימה ומזיגה ומעל ל- 400 סוגי בקבוקים להזמנה לשולחן. תוכלו לבחור איפה ברצונכם לשבת. אנו בטוחות כי בשני המקומות מחכה לכם חוויה יוצאת דופן עם חוויית יין מרעננת ומשכרת.

בחרנו לשבת למטה, כי כל היין הוציא מאיתנו את אותו החיוך של ילדות קטנות בחנות ממתקים. ניגש אלינו מלצר אדיב ושירותי שהדריך בשלווה על המקום ורצה שנחווה חוויה טובה. אחרי הסבר קצר, קיבלנו כרטיס מגנטי (התרגשנו כאילו אנחנו הולכות לגהץ אותו בזארה), קטפנו גביע יין מהמתלים המיוחדים והתחלנו בחגיגה.

צילום: עדי מאירוביץ וחיה הומבורגר

מזגנו ממגוון היינות באופן עצמאי תוך הדרכה של המלצר מה אנו אוהבות ומה יתאים לנו. מה שלא הכרנו וריתק אותנו הוא שמערכות המזיגה הן אוטומטיות וחדשניות ומונעות מהיין להתחמצן לאחר שנפתח. יש שלוש מידות מזיגה שונות- טעימה, חצי כוס או כוס שלמה וככה אפשר לטעום ממגוון סוגים וטעמים.

במקום יש תפריט קטן של טאפאסים שישתלבו מעולה עם כל אחד מסוגי היינות ויסגור לכם את כל החוויה בצורה מושלמת.

לא יכולנו שלא לקחת את הסשימי סלמון (48 ₪)- עם רוטב יוזו, סויה וצ'ילי. הצלחת הייתה מרשימה וטעימה. הרוטב עם היוזו והסויה, נתנו לדג טעם שהפעיל לנו את בלוטות הרוק ופתיחת החוויה בחיוך גדול.

לקחנו גם בריוש סנט מור (38 ₪)- גבינת סנט מור צלוייה על בריוש עם דבש. כי אין כמו מאפים צרפתיים והבריוש בינהם. הבריוש היה רך ונימוח והלך נהדר עם הגבינת סנט מור. מנה מתקתקה ומתפצחת שיצרה בנו את התשוקה לאכול.

צילום: עדי מאירוביץ וחיה הומבורגר

אי אפשר להתעלם מהכרוב הצלוי (44 ₪)-כרוב בצלייה ארוכה עם מוצרלה מעושנת, לצד קרם פרש, עירית ופרמז'ן. הכרוב הגיע זהוב וארומטי עם פלחים שנצלו וביחד עם הגבינה זה פינוק שהוסיף ליך הרבה צבע וטעם. מנה מרהיבה שירק טרי ויפהפה עמד במרכזה והיא לגמרי גנבה את ההצגה.

ובנוסף לקחנו קרפצ'יו מוסר (54 ₪)- מוסר ים חתוך קרפצ'יו, עם רוטב עגבניות, קרם פרש ועירית. מנה שהיא חגיגה של טעמים וצבעים. הדג היה טרי ומפולט. הטעמים היו עדינים והצלחת הייתה צבעונית ומרעננת.

קינחנו בקרם ברולה שהיה עשוי מדויק. לא מתוק מדי ויצאנו עם טעם וחשק לעוד.

כל המנות היו נהדרות והתאהבנו בטעם ובפוטוגניות שלהם. השולחן התרוקן בקצב מסחרר וביחד עם יין החוויה הייתה מפעימה.

בר יין הוא בראש ובראשונה מקום לשתות בו טוב ולגמרי שתינו, והרבה. תפריט האוכל היה משובח, המנות היו קטנות ומרגשות שליוו את היין בצורה מענגת חושים. עם אווירה מוקפדת וייחודית אנו לגמרי ממליצות לכם ללכת ולהתפנק.

כתובת: אליעזר קפלן 36, שרונה תל אביב. טלפון: 077-2310431

שעות פתיחה: א' - ה', בין השעות 17:00 ועד אחרון הלקוחות; מוצ"ש משעה לאחר צאת השבת ועד אחרון הלקוחות.

בהשגחת צהר.

מצאתם טעות בכתבה או פרסומת לא ראויה? דווחו לנו